NO / EN
 

HELGRILLET KALVEENTRECÔTE
MED HJERTESALAT,BRIOCHE OG BACON

Kalvekjøtt er vanvittig godt, og om sommeren kan man lage en lett variant. I og med at kalvekjøtt ikke har så sterk smak i seg selv, er det perfekt med godt tilberedte grønnsaker til. Fersk grillet brioche og en luftig og syrlig cæsaremulsjon gir tvisten som behøves.

Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner

Oppskriften er hentet fra boken RÅ VARE, Du kan kjøpe den her


800 g entrecote

salt

pepper

 

helgrillet kalve-entrecôte

Når du skal grille hele stykker kjøtt, legg kull på den ene siden av grillen eller bruk kun en brenner på gassgrillen. Grillen bør ha lokk. Beregn cirka 200 g kjøtt per person. Temperer kjøttet. Gni kjøttet inn med salt og pepper, stikk inn et steketermometer og legg kjøttet på en rist over rødglødende kull, eller over en varm brenner på gassgrill. Brun kjøttet raskt på alle kanter. Flytt kjøttet med steketermomenter over på den siden av risten som ikke har varme under seg. Legg på lokk. Snu det en gang imellom. Grilltiden er avhengig av tykkelsen på kjøttstykket.

Grill til steketermometeret viser 50–54 grader. Kjøttet er rødt, men hviletiden vil gjøre at det ettersteker, og innen det serveres, er det saftig rødt eller rosa. Ta det av grillen og legg det i et dobbelt lag med kjøkkenhåndkle. La det hvile i én time.


4 hjertesalater/
babyromano

4 ss olivenolje med basilikumsmak

flaksalt

svart pepper, kvernet

smeltet smør

 

grillet hjertesalat

Del hjertesalaten i to på langs, og gni snittflaten med smeltet smør, salt og pepper. Legg salaten med snittsiden ned på grillen, og grill i 2 minutter. Salaten trenger ikke og grilles på begge sider. Spre olivenoljen jevnt over salaten. Smak til.


4 skiver briochebrød

1 ss smeltet sm.r

1 egg

4 ansjosfileter

1 fedd hvitl.k

1 kvast bladpersille

 

grillet brioche

Smør/pensle hver side av brødet med smør. Grill på middels høy varme i cirka 30 sekunder. Snu deretter skivene og grill like lenge på den andre siden.


1 ts kapers

1 . dl olivenolje

20 g parmesan, revet

salt og pepper

 

cæsaremulsjon

Bland egg, ansjos, hvitløk, kapers og bladpersille i en blender eller med stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under kraftig omrøring, til det har fått samme konsistens som majones eller aioli. Rør inn revet parmesan. Smak til. Pass på at blandingen ikke blir for varm slik at den sprekker.

Emulsjonen kan serveres til fisk, skalldyr, kjøtt eller bare til grønnsaker som skal stekes eller grilles.


kyllingskinn (fås hos lokal slakter, i asiatisk butikk, eller kjøp en hel kylling og ta av skinn)

 

sprøtt kyllingskinn

Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Gj.r klar to stekebrett (flat side) og to flak med bakepapir. Legg et bakepapir på det ene stekebrettet. Dra ut kyllingskinnet til et enkelt flatt lag, legg det på bakepapiret og krydre lett med salt. Topp kyllingskinnet med det andre bakepapiret. Ha så det andre stekebrettet over der igjen og press ned. Stek kyllingskinnet i 30–40 minutter, til skinnet er gyllent og sprøtt. Legg skinnet på et papirhåndkle for å renne av seg overflødig fett.

Oppbevares tørt og romtemperert inntil 2 dager.


8 skiver bacon

 

ovnsbakt sprøtt bacon

Bruk en langpanne, en rist og bakepapir. Legg bakepapir i langpannen (for å samle opp fettet), og legg baconet på rist. Sett risten midt i ovnen, som er forvarmet på 225 grader, med langpannen under.

Når baconet er ferdig, ta det ut og legg det på kjøkkenpapir. Legg et lag kjøkkenpapir oppå baconet og press forsiktig for å fjerne overflødig fett. Baconet vil ikke bli helt sprøtt før det er blitt litt avkjølt.