NO / EN

Winemakers dinner 12.mars

Tirsdag 12. mars får vi besøk av Stags Leap og Ste. Michelle Wine Estates fra California! Med ca 300 soldager i året er California, Columbia Valley, Napa Valley og omkringliggende jordområder perfekt for dyrking av vin. Denne onsdagen får vi besøk av to samarbeidende produsenter fra området som begge er kjent for høy kvalitet på det de leverer.

Hvor: Grilleriet, Storgata 21
Dato: Tirsdag 12. mars
Tidspunkt: 19.00

Pris: 1295,- per person
Inkl. 4-retters meny og 5 viner

Kveldens meny:

Forret: Sitrusgravet kveite
Hovedrett: Grillet hummerhale med «ste michelle» hollandais
Hovedrett: Côte de boeuf med grillet søt løk, chimichurry, fries, røkt sellerikrem, hummus og pak choi
Dessert: Sjokoladekrem

 

Kveldens viner:

CH STE MICHELLE DRY RIESLING
CHATEAU STE MICHELLE CHARDONNAY
CH STE MICHELLE SYRAH
STAGS LEAP WINE CELLARS ARTEMIS
STAGS LEAP WINE CELLARS FAY

STE MICHELLE WINE ESTATE

Ste Michelle Wine Estates produserer og selger kvalitetsviner i California, først og fremst i Washington states Columbia Valley, der flere produsenter inngår; Chateau Ste Michelle, Columbia Crest, Snoqualmie og mange fler. 

Gruppen ble opprettet i 1986, men noen av de produsenter som inngår ble grunnlagt så tidlig som 1934, etter forbudet opphørte.

Ste Michelle Wine Estates har også internasjonale samarbetspartnere. De samarbeider blant annet med Dr Loosen i tyske Mosel og Marchesi Antinori i Italia.

Deres viner har vunnet en mengde priser.
Man berømmer seg også for å være den som oppdaget Columbia Valleys potensial og dermer viste verden hvilke fantastike viner man kan gjøre i området med nesten 300 soldager i året.  

 

STAGS LEAP

Nysatsning gir kvaliteten et løft! 

I Napa Valleys Stag's Leap-distrikt finnes noen av Californias beste av cabernetjorder. Her, i det vulkanske jordsmonnet i den vulkaniska jordmånet, finnes Stag's Leap Wine Cellars og her har man i mange år produsert Cabernet-viner av meget høy klasse. Så bra at man i 1976 vant den renomerte Judgement of Paris – en av de mest kjente “konkurranser” hva angår blindtest, et virkelig gjennombrudd for vin fra California. Stag's Leap WC slo blant annet Château Mouton-Rothschild og Château Haut-Brion som kom som nummer to.